Natura cu PET

Natura cu pet la Siriu

In vara 2008 am fost in excursile la Siriu cu Alin, sotul meu. Si am vazut multe pet-uri adunate la baraj. Aproape de locul unde stateam, era o tabara de oameni cu corturile. Si mi-am zis ca ar trebui sa fac si eu o tabara (de trei zile, pentru ca, chiar si vara) cel mai ieftin si cel mai usor de organizat sunt aceste tabere de week-end.

Am stabilit ca data pentru acesta tabara, inceputul lunii august.

Intre timp, am sunat la Apele Romane la directorul de la Buzau si am cerut aprobare pentru acesta actiune de colectare de pet-uri. Am facut o cerere scrisa pe fax si am prmit de asemenea o aprobare. Dl director mi-a sugerat sa iau legatura cu un ing de la baraj, dl Albu.

Odata aranjat cu aprobarile, am dat anunturi pe liste de discutii ca am nevoie de voluntari. S-au oferit Dan Marian, Valentin Vlad, Nicoleta Gavrila, Beatrice Badescu (DIN Pitesti), Andi Ciubera si eu cu Alin. Am contact si firma de reciclare Green Tech de la Buzau si acestia au trimis un camion care sa ia pet-urile colectate de noi. Multe pet-uri sunt foarte murdare, mpotiv pentru care, in sine, pet-urile colectate de la baraj au o valoare economica foarte scazuta. Mai important a fost faptul ca s-au scos niste pet-uri din natura.

In 2009 am reluat aceeasi tabara de 3 zile de la Siriu. De asemenea, am adunat un camion de pet-uri.

 

Am tinut si un blogg pe aceasta tema

http://terraecologica.ecosapiens.ro/natura-cu-pet-la-siriu/   actiunea din 2008

http://terraecologica.ecosapiens.ro/59/   actiunea din 2009

si fotografii

http://www.esnips.com/web/NaturacupetlaSiriuaugust2008

Leave a Reply